• τρέξε, παίξε, γνώρισε, δοκίμασε, νιώσε την ανάσα σου..
  • αγάπησε, απόλαυσε, άρπαξε την ευκαιρία, σπάσε τον καναπέ, έλα μαζί μας..    
  • είμαστε οι πολλοί..  έρχονται κι άλλοι..  
  • αγαπάς περισσότερο αυτό που γνωρίζεις καλλίτερα..
  • δες ωραίες εικόνες γύρω σου, για να κάνεις ωραία την εικόνα μέσα σου ..
Arcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails ActivitiesArcadian Trails Activities

Σπήλαια και κάστρα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ημέρα πρώτη:

Παραλαβή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας  και μεταφορά οδικώς στον τόπο διαμονής, τη γραφική «Καρδαμύλη», 35 χιλιόμετρα νότια από την Καλαμάτα.

Aπόσταση: Περίπου 230 χιλιόμετρα.Διάρκεια διαδρομής: 3,5 ώρες.

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και ελεύθερη διάθεση του υπολοίπου της ημέρας.

Το βράδυ, δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Ημέρα δεύτερη:

Ξενάγηση στην παλιά συνοικία της Καρδαμύλης απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων. Πορεία διάρκειας δύο ωρών στην περιοχή, σε αρχαία μονοπάτια με υπέροχη θέα στον μεσσηνιακό κόλπο, όπου είναι έντονη η παρουσία του ανθρώπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα συναντήσουμε ελληνιστικούς τάφους, κρήνες και εκκλησίες.

Μπάνιο και γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο στη μαγευτική παραλία της Καλόγριας.

Απογευματινή επίσκεψη σε ενάλιο σπήλαιο του οποίου η λίμνη φωτίζεται εντυπωσιακά από το φώς του ήλιου.

Ελεύθερο απόγευμα στην Καρδαμύλη.

Ημέρα τρίτη:

Μετάβαση με αυτοκίνητο στο ορεινό χωριό Πραστείο και πορεία από μονοπάτι, διάρκειας μίας ώρας μέχρι τη Σαιδόνα στους πρόποδες του νότιου «Ταΰγετου», το τελευταίο χωριό πριν το παρθένο δάσος της Βασιλικής Οδού από όπου διέρχονταν τα στρατεύματα των αρχαίων Σπαρτιατών κατά την περίοδο των Μεσσηνιακών Πολέμων. Επίσκεψη, με αυτοκίνητο στα τοπικά μνημεία της περιοχής «Πύργο του Κιτρινιάρη» και τη «Μονή Βοιδενίτσας»   και μικρός περίπατος στο δάσος.

Μετάβαση, με αυτοκίνητο, στον φιλόξενο «πύργο Παπαστάθη» στη Σαιδόνα, όπου θα συμμετέχουμε σε παραδοσιακό γεύμα, με προϊόντα της περιοχής, παρασκευασμένο ειδικά για την ομάδα.

Διάλεξη για την σπηλαιολογία και την προστασία των σπηλαίων. Απογευματινός καφές και παρουσίαση σπηλαιολογικών τεχνικών στον πύργο. Προαιρετική εξάσκηση στις τεχνικές της κάθετης σπηλαιολογίας.

Επιστροφή στην Καρδαμύλη. Βράδυ ελεύθερο.

Ημέρα τέταρτη:

Αναχώρηση με αυτοκίνητο για την Μέσα Μάνη. Επίσκεψη στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Λιμένι και την Αρεόπολη. Ξενάγηση με βάρκες στο ενάλιο «σπήλαιο του Δυρού», ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, με εκπληκτικό σπηλαιολογικό διάκοσμο και ευρήματα παρουσίας ανθρώπου και ζώων. Επίσκεψη στο «νεολιθικό μουσείο του Δυρού». Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής με παραδοσιακά εδέσματα.

Απογευματινή επίσκεψη στο «κάστρο της Κελεφάς»  στο Οίτυλο και επιστροφή στην Καρδαμύλη.

Βράδυ ελεύθερο.

Ημέρα πέμπτη:

Μετάβαση με αυτοκίνητο στο ημιορεινό χωριό Λαγκάδα. Πεζοπορία διάρκειας 2 ωρών από μονοπάτι ως το καλά κρυμμένο παραθαλάσσιο χωριό «Τραχήλα», όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να γευματίσει.

Απογευματινή περιήγηση στην Τραχήλα και μετάβαση στην εντυπωσιακή βραχώδη τοποθεσία του σπηλαίου «Καταφύγι Σελίνιτσας». Περιήγηση στο σπήλαιο με κράνη και φακούς με τη συνοδεία σπηλαιολόγων. Το σπήλαιο είναι από τα μεγαλύτερα σε μήκος στην Ελλάδα και έχει μεγάλες αίθουσες και εντυπωσιακό σταλαγμιτικό διάκοσμο.

Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε εστιατόριο της Καρδαμύλης.

Ημέρα έκτη:

Επιστροφή στην Αθήνα. Κατά τη διαδρομή, επίσκεψη στο «κάστρο Ζαρνάτας». Στάση για ξεκούραση, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει ένα σνακ.

Άφιξη στην Αθήνα και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*. Αναχώρηση, με τα πόδια, για επίσκεψη και ξενάγηση στον «Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης» και το ομώνυμο «Μουσείο». Στη συνέχεια, βόλτα στην «Πλάκα», την παλιά γειτονιά της Αθήνας στους πρόποδες του Λόφου της Ακρόπολης και δείπνο σε εστιατόριο της περιοχής.

Ημέρα έβδομη:

Ελεύθερη διάθεση πρωινού.  Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, τρεις ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης.

 

Παρατηρήσεις

(πατήστε εδώ)

Όροι & Προϋποθέσεις

(πατήστε εδώ)

 

Εκδρομές

Κόστος συμμετοχής


ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΗΜΕΡΩΝ
ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΑ
ΑΝΑ
ΟΜΑΔΑ
ΠΟΣΟ
ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ
ΣΕ €
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

7
A
B
C
D
2
4
8
16
1317
952
770
716
ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ:

 

arcadian     trails

Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή

verification image, type it in the box